Kateřina14. 12. 2021

Dobrý den paní doktorko. Chci Vás poprosit o Váš názor.Je mi témeř 37 let.1.otěhotnění bylo přirozené, ve 30 letech. Po porodu mi byly diagnostikovány PCOS. V průběhu let jsme se snažili o další dítě, neúspěšně, proběhla i 3x stimulace Clostylbegytem. Už jsme chtěli jít do IVF, ale nyní v říjnu jsem nakonec otěhotněla. V 6tt zjištěno zamlké těhotenství - ukončeno Mispregnolem. Chtěli bychom se pokoušet znovu. Mám jít ale na 3. vakcínu proti COVID 19 (Pfiezer), chci se zeptat, zda je nutný nějaký odstup od očkování a případného otěhotnění? Někde jsem četla něco o 2 měsících. I vnitřně cítím, že by tam nějaký odstup měl být. Ale nechci ztrácet čas, vzhledem k věku a údajně po potratu má být tělo "pohnojeno" a další otěhotnění by mělo jít snáze, je to pravda?Bylo mi řečeno,že pokud jsem nemusela na RCUI, můžeme se pokušet hned po první potratové menstruaci. Děkuji moc, Kateřina

Dobrý den, 3.dávku můžete podstoupit bez ohledu na plánované těhotenství, odstup být nemusí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

MUDr. Tereza Ježková
35