Kavárna Zavalianis Sweet

Kontaktní informace

Provozovatel: Symposio Gastro s.r.o.
Název: Kavárna Zavalianis Sweet
IČ: 28407750
Adresa: Okruhová 1135/44, 155 00 Praha 5 - Stodůlky
Jednatel: Ioannis Zavalianis
Tel.: 311 559 834
E-mail: symposio.gastro@multiscan.cz

Otevírací doba

Po-Pá    6:30 –17:00
Sobota 10:00 –17:00
Neděle 13:00 –16:00

O kavárně

Ručně dělané dorty, zákusky, muffiny, ale také obložené bagety, italské pečivo, chlebíčky, pizzy i saláty. To všechno a mnohem více najdou návštěvníci hořovické nemocnice v tamní kavárně Zavalianis Sweet. To, že se občerstvení od ostatních nemocničních bufetů liší, je patrné hned na první pohled. Na návštěvníky totiž čeká nejen široký výběr pochutin z kvalitních surovin, ale také připojení na internet zdarma, příjemná atmosféra a milý personál. Právě proto kavárnu Zavalianis Sweet navštěvují nejen pacienti hořovické nemocnice, ale také obyvatelé Hořovic a širokého okolí, kteří si do nemocnice neváhají zajet pro celé dorty.

Provozovatelem kavárny Zavalianis Sweet je Jannis Zavalianis, který je řeckého původu a který má se svým občerstvením velké plány. „Už teď tu máme velký výběr slaných i sladkých jídel, ale pořád zkoušíme něco nového. Lidé jsou už zvyklí, že u nás najdou to, co znají, ale také úplné novinky, které je podle reakcí vždy příjemně překvapí,“ řekl na úvod Jannis Zavalianis, který je rád, že se Češi nebojí experimentovat. „Faktem je, že nová jídla zkoušejí spíše ženy. Muž si většinou objedná to, co zná, ale ženy se nebojí ochutnat i to, co v životě nejedly,“ prozradil na své zákazníky usměvavý Řek, který si zakládá hlavně na čerstvých surovinách. „Je hodně znát, že používáme kvalitní suroviny a že si vše připravujeme sami. Jídlo je pak čerstvé a hlavně lépe chutná.“

Kavárna Zavalianis Sweet se může pochlubit také kvalitní kávou, která je podle provozovatele neméně důležitá. „Já vypiji sedm až osm malých káv denně, a tak si potrpím na skutečně dobrou kávu, kterou nabízíme i našim zákazníkům. Jedná se o italskou firmu, která používá prvotřídní kávová zrna, což je na výsledném nápoji znát,“ popisoval Jannis Zavalianis, který zavzpomínal i na své začátky v hořovické nemocnici.

„Dříve jsme tu provozovali klasické občerstvení, kde lidé našli hlavně chlebíčky, hotové bagety a majonézové saláty. Zákazníci na to byli zvyklí a vyžadovali to, ale my je přesvědčili, že dokážeme udělat lepší a čerstvější jídla, což nakonec ocenili,“ řekl provozovatel kavárny Zavalianis Sweet, který pracoval v restauračním zařízení ještě, když žil v Řecku. „Dělal jsem tam kuchaře a moc mě to bavilo. Dodnes je pro mě práce koníčkem, a to se v gastronomii pohybuji od roku 1995. Nedovedu si ale představit, že bych dělal něco jiného. Když vytvářím například nějaký nový dort, je to pro mě určitá forma umění a i proto mám svojí práci tak rád,“ dodal s úsměvem Jannis Zavalianis, který do budoucna plánuje další změny nejen v nabídce jídel, ale také v prostředí kavárny.